Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Σάλτσα πέστο με κάπαρη

Υλικά:

75 γρ. καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη και ξεπλυμένη με νερό
40 γρ. μαϊντανός
190 ml ελαιόλαδο
25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή μείγμα 4 ιταλικών τυριών

Εκτέλεση:

Εάν έχουμε μαρμάρινο γουδί και χρόνο βάζουμε τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και τα χτυπάμε έως ότου λιώσουν και γίνουν πάστα.
Εάν θέλουμε για πιο γρήγορα  βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το τυρί, στο multi και τα πολτοποιούμε.
Και στις δύο περιπτώσεις προσθέτουμε μετά σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι το πέστο να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε και το τυρί ή το μείγμα τυριών.
Συνοδεύει άριστα ψητά, βραστά, λαχανικά, αλλά και αρτοσκευάσματα σαν μεζές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου