Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Κάπαρη και φλαβονοειδή

Η κάππαρη, σύμφωνα με χημική ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην «European Food Research (2000)», είναι πλούσια και σε φλαβονοειδή, όπως η κερκετίνη και η καμφερόλη.
Η κερκετίνη είναι ένα βιοφλαβονοειδές που αποτελεί μέρος των φυσικών χρωστικών πολλών φρούτων και λαχανικών.

Η κερκετίνη είναι τόσο ωφέλιμη για την υγεία μας που αξίζει πραγματικά να ασχοληθείτε μαζί της.
Αναλυτικά:
-έχει πανίσχυρη αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
-είναι πολύ καλό φυσικό αντιφλεγμονώδες και μεταξύ άλλων βοηθάει σε περιπτώσεις αρθρίτιδας.
-παρουσιάζει αντιισταμινική/αντιαλλεργική δράση .Ενδείκνυται για πρόληψη αλλεργικών καταστάσεων,άσθματος κλπ.
-υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη.
-προστατεύει τον εγκέφαλο από οξειδωτικό στρες.
-τέλος είναι πολύ σημαντικό ότι η κερκετίνη αυξάνει πολύ τα επίπεδα ενέργειάς μας και συνιστάται για περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης. Η πλουσιότερη πηγή σε κερκετίνη είναι η κάπαρη.

Η καμφερόλη βρίσκεται και αυτή σε μεγάλη περιεκτικότητα στην κάπαρη και έχει συνδεθεί με μειωμένες πιθανότητες καρδιοπάθειας, για την αντικαρκινική της δράση και για την θεραπεία του λιπώδους ήπατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου