Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Φιογκάκια με τόνο, ελιές και κάπαρη

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 4 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος  
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα φιογκάκια να βράσουν σε αλατισμένο νερό για όση ώρα αναφέρεται στη συσκευασία τους. Αφαιρούμε, στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.
2. Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα φιογκάκια ξεπλένουμε καλά την κάπαρη με πολύ νερό. Στραγγίζουμε.
3. Βάζουμε τα φιογκάκια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
4. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε στραγγίξει, τις ελιές και στο τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη.
5. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.
Tips
Αν θέλουμε τηγανίζουμε την κάπαρη σε λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου