Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τηγανίτες με κάπαρη

Υλικά:

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμ. κάπαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξαλμυρίζουμε την κάπαρη για 20 λεπτά σε κρύο νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με την κάπαρη και το αλεύρι.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό, ώστε να γίνει ένας μέτριος χυλός.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Φτιάχνουμε τις τηγανίτες ρίχνοντας κουταλιά – κουταλιά το μείγμα στο τηγάνι.
Όταν οι τηγανίτες ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές, είναι έτοιμες.
Τρώγονται ζεστές ή κρύες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου