Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Διατροφική ανάλυση της κάπαρης

Η κάπαρη με τη μοναδική πικάντικη γεύση της αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα την διατροφική ανάλυση της επεξεργασμένης κάπαρης. Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, φτωχή σε θερμίδες. Μια πραγματική υπερτροφή.

Μέση διατροφική Ανάλυση 100g κάπαρης επεξεργασμένης (Κονσερβοποιημένη σε βαζο) 
Θρεπτικό στοιχείοΤιμή% της ΣΗΠ
Ενέργεια23 Kcal1%
Υδατάνθρακες4.89 g4%
Πρωτεΐνες2.36 g4%
Ολικά λιπαρά0.86 g3%
Διαιτητικές Φυτικές Ινες3.2 g8%
Βιταμίνες
Φυλλικό οξύ23 μg6%
Νιασίνη0.652 mg4.5%
Παντοθενικό οξύ0.027 mg0.5%
Πυριδοξίνη0.023 mg2%
Ριβοφλαβίνη0.139 mg11%
Θειαμίνη0.018 mg1.5%
Βιταμίνη A138 IU4%
Βιταμίνη C4.3 mg7%
Βιταμίνη E0.88 mg6%
Βιταμίνη K24.6 μg20.5%
Ηλεκτρολύτες
Νάτριο2954 mg197%
Κάλιο40 mg1%
Μέταλλα
Ασβέστιο40 mg4%
Χαλκός0.374 mg42%
Σίδηρος1.67 mg21%
Μαγνήσιο33 mg8%
Μαγγάνιο0.078 mg3%
Φώσφορος10 mg1%
Σελήνιο1.2 μg2%
Ψευδάργυρος0.32 mg3%
Φυτοχημικά
ß-καροτένιο83 μg--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου