Η
κάπαρη με τη μοναδική πικάντικη γεύση της αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα την διατροφική ανάλυση της επεξεργασμένης κάπαρης. Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, φτωχή σε θερμίδες. Μια πραγματική υπερτροφή.
Μέση διατροφική Ανάλυση 100g κάπαρης επεξεργασμένης (Κονσερβοποιημένη σε βαζο) |
Θρεπτικό στοιχείο | Τιμή | % της ΣΗΠ |
Ενέργεια | 23 Kcal | 1% |
Υδατάνθρακες | 4.89 g | 4% |
Πρωτεΐνες | 2.36 g | 4% |
Ολικά λιπαρά | 0.86 g | 3% |
Διαιτητικές Φυτικές Ινες | 3.2 g | 8% |
Βιταμίνες |
Φυλλικό οξύ | 23 μg | 6% |
Νιασίνη | 0.652 mg | 4.5% |
Παντοθενικό οξύ | 0.027 mg | 0.5% |
Πυριδοξίνη | 0.023 mg | 2% |
Ριβοφλαβίνη | 0.139 mg | 11% |
Θειαμίνη | 0.018 mg | 1.5% |
Βιταμίνη A | 138 IU | 4% |
Βιταμίνη C | 4.3 mg | 7% |
Βιταμίνη E | 0.88 mg | 6% |
Βιταμίνη K | 24.6 μg | 20.5% |
Ηλεκτρολύτες |
Νάτριο | 2954 mg | 197% |
Κάλιο | 40 mg | 1% |
Μέταλλα |
Ασβέστιο | 40 mg | 4% |
Χαλκός | 0.374 mg | 42% |
Σίδηρος | 1.67 mg | 21% |
Μαγνήσιο | 33 mg | 8% |
Μαγγάνιο | 0.078 mg | 3% |
Φώσφορος | 10 mg | 1% |
Σελήνιο | 1.2 μg | 2% |
Ψευδάργυρος | 0.32 mg | 3% |
Φυτοχημικά |
ß-καροτένιο | 83 μg | -- |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου