Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Γαλέος κοκκινιστός με κάπαρη και ελιές

Υλικά:

2 φιλέτα γαλέου
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 τριμμένες ντομάτες
2 κ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. κάπαρη (ξεπλυμένη σε νερό)
1 κ.σ. βασιλικός
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι
Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ψήνω το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μισογίνει. Το αφαιρώ και προσθέτω το σκόρδο. Το σωτάρω για πολύ λίγο μέχρι να μυρίσει και προσθέτω τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βασιλικό. Αφού βράσει 15' περίπου προσθέτω το ψάρι και το βασιλικό και τα βράζω όλα μαζί για άλλα 5' μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Η συνταγή γίνεται το ίδιο καλή και με φιλέτο τόνου ή προφανώς με φρέσκο μπακαλιάρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου