Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η κάπαρη είναι τρόφιμο φιλικό για το στομάχι

Μεταξύ των ανθρώπων αλλά και των ειδικών υπάρχει η πεποίθηση ότι η κάπαρη είναι ένα καλό τρόφιμο-φάρμακο για κατανάλωση.
Το τμήμα έρευνας και τεχνολογίας τροφίμων της γεωπονικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ της Τουρκίας δήλωσε ότι η κάπαρη θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν φυσικό ορεκτικό. Επίσης δήλωσε ότι η κατανάλωση κάπαρης αναστέλλει την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών στα πεπτικά όργανα και δημιουργεί ένα περιβάλλον δυσμενές για αυτούς. Η κάπαρη μειώνει τον μετεωρισμό (φούσκωμα). Άλλωστε ο Διοσκουρίδης  ο φαρμακολόγος της αρχαιότητας, είχε αναφερθεί πρώτος στις θεραπευτικές ιδιότητες της κάπαρης, συνιστούσε τα φύλλα και τη ρίζα του φυτού για να εξαφανίζονται τα πρηξίματα.
Στις μέρες μας υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για φυσικά τρόφιμα και για αντιμετώπιση διαφόρων δυσλειτουργιών του οργανισμού με φυσικό τρόπο και όχι με φάρμακα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου