Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Μπακαλιάρος με κάπαρη & άνιθο

Υλικά για 2 άτομα

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 πατατούλες μέτριες κομμένες σε ροδέλες
2 καρότα επίσης κομμένα σε ροδέλες
1 πακέτο φιλέτα μπακαλιάρου
1 μέτριο ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας κάπαρη (ξεπλυμένη από την άλμη της)
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
αλάτι, πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
και ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Όταν έχει πάρει λίγο χρώμα και αρχίσει να μυρίζει, στρώνετε τις πατάτες στον πάτο, από πάνω τις ροδέλες του καρότου και λίγο νεράκι κι’ αφήνετε να μαλακώσουν, για ένα τέταρτο περίπου. Αμέσως μετά στρώνετε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου, ρίχνετε αλατάκι και πιπεράκι καθώς και το σφηνάκι της μαστίχας. Αφήνετε να βράσουν για 7-8 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνετε τον άνιθο και την κάπαρη, τον χυμό του λεμονιού στον οποίο έχετε προσθέσει λίγο νεράκι ενώ έχετε μέσα σ’ αυτό, αραιώσει το κορν φλάουρ.
Ρίχνετε λίγο φρέσκο λαδάκι από πάνω και αφήνετε για 5 λεπτά (το πολύ) μέχρι να δέσει η σαλτσούλα κουνώντας ελαφρά το τηγάνι.

ΚΑΠΑΡΗ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου