Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πιπεριές στον φούρνο με κάπαρη

Υλικά:
2 κόκκινες και 2 κίτρινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
μερικά φρέσκα φύλλα θυμαριού
20 – 25 κάπαρες                ελαιόλαδο, αγνό παρθένο, όσο απαιτηθεί
1,5 – 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές, τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους. Tις κόβουμε στη μέση (κατά την έννοια του μήκους τους) και αφαιρούμε τα υπόλοιπα των σπόρων και τα λευκά εσωτερικά ινώδη μέρη.Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (κατά την έννοια του πλάτους τώρα, για να διατηρούν το καμπύλο σχήμα τους). Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε από πάνω τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες σε πολύ ψιλά κομματάκια. Προσθέτουμε αλατάκι, το ελαιόλαδο σε πολύ λεπτή ροή (σαν “τρίχα” να πέφτει, για να πάει παντού) και βουρ για τον φούρνο. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών, για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, προσθέτουμε την κάπαρη και το ξαναβάζουμε στον φούρνο για μερικά (2 - 3) λεπτά ακόμη. Το ξαναβγάζουμε, πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά, ρίχνουμε λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και το ξαναβάζουμε στον φούρνο, έως ότου δημιουργηθεί μία τραγανή, λεπτή, κρούστα στην επιφάνεια (θα πάρει 7 – 8 λεπτά, περίπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου