Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Οικολογία και συνήθειες της κάπαρης

Ξηρή θερμότητα και έντονη ηλιακή ακτινοβολία είναι το προτιμώμενο περιβάλλον για τα φυτά κάπαρης. Τα φυτά είναι παραγωγικά σε ζώνες που έχουν 350 χιλιοστά ετήσια βροχόπτωση (που πέφτουν κυρίως το χειμώνα και την άνοιξη) για να επιβιώσει εύκολα το καλοκαίρι σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 40 ° C. Ωστόσο, η κάππαρη είναι ένα ανθεκτικό στο κρύο φυτό και έχει μια συμπεριφορά παρόμοια με την ελιά (-8 ° C)

Στη φύση τα φυτά αναπτύσσονται αυθόρμητα σε ρωγμές και σχισμές των βράχων και πέτρινους τοίχους. Τα φυτά αναπτύσσονται καλά σε ολιγοτροφικά, απότομα, στραγγιζόμενα, χαλικώδη εδάφη . Ώριμα φυτά αναπτύσσουν μεγάλα και εκτατικά συστήματα ρίζας που διεισδύουν βαθιά μέσα στη γη. Η κάπαρη είναι ανεκτική στο αλάτι και ανθίζει κατά μήκος των ακτών της θάλασσας, εκεί που φτάνει το θαλάσσιο σπρέι.


Τα φυτά κάπαρης είναι μικροί θάμνοι, και μπορούν να φθάσουν περίπου ένα μέτρο σε όρθια θέση Οι καπαριές δημιουργούν ένα φυτικό θόλο που καλύπτει τις επιφάνειες του εδάφους και βοηθά στη διατήρηση των υδάτινων αποθεμάτων του εδάφους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου