Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κρέπες με καπνιστό σολομό, Philadelphia και κάπαρη

Υλικά για 6:

300 γρ Philadelphia
300 γρ καπνιστό σολομό
2 κουτ.σούπ. κάπαρη
1 λεμόνι
8 φύλλα σαλάτα φριζέ(ή μαρούλι)
για τις κρέπες:
250 γρ αλεύρι
3 αβγά
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το χτυπητήρι το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.
  Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού. Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει, την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα. Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.
 Γεμίζετε κάθε κρέπα με μια σπάτουλα με 50 γραμμάρια Philadelphia και προσθέτετε από 50 γραμμάρια καπνιστό σολομό τον οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζετε από μισή κουταλιά κάπαρη και στάζετε μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι. Τέλος, προσθέτετε από δύο φύλλα σαλάτας φριζέ και κλείνετε την κρέπα στα τέσσερα και την σερβίρετε σε ατομικό πιάτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου