Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η κάπαρη κατά των βλαβερών συνεπειών της κατανάλωσης κρέατος

Η κάπαρη αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό τρόφιμο της ελληνικής διατροφής. Αποτελεί στην πραγματικότητα τα μπουμπούκια που δεν έχουν ανοίξει του φυτού Κάππαρις η κοινή, ενός φυτού που φυτρώνει σε αφθονία στα βραχώδη παραθαλάσσια εδάφη της Μεσογείου.
Εκτός των άλλων ξεχωρίζει για την υψηλή της περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή συστατικά, που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό σε πολλά επίπεδα.

Ένα εξ αυτών είναι η καταστολή της δημιουργίας βλαβερών παραπροϊόντων, που παράγονται στο σώμα μας όταν τρώμε κρέας.

Αυτά τα συστατικά ενοχοποιούνται σήμερα για την αύξηση του κινδύνου για καρκίνο αλλά και καρδιαγγειακά νοσήματα. Αν λοιπόν σας αρέσει το κρέας και θέλετε να προστατευτείτε από κάποιες από τις αρνητικές του επιπτώσεις, αρωματίστε το φαγητό σας με κάπαρη ή συνοδεύστε ένα πιάτο κρέατος με μια δροσερή σαλάτα με μπόλικη κάπαρη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κάπαρη βοηθά να αποτραπεί η οξείδωση του λίπους που συμβαίνει κατά το μαγείρεμα και την πέψη. Επίσης, διαπίστωσαν ότι τα συστατικά της κάπαρης μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, καθιστώντας τη περισσότερο διαθέσιμη για χρήση. Αυτά τα δύο πράγματα μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί ο κίνδυνος των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Τα οφέλη που παράγονται είναι με μία μικρή ποσότητα κάπαρης - αυτή που χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση στο κρέας.

Μπορεί να είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αντιοξειδωτική δράση ήταν εμφανής σε μια αναλογία κάπαρη / κόκκινο κρέας 1:10, το οποίο είναι σύμφωνο με τη χρήση της κάπαρης ως άρτυμα, "έγραψαν οι ερευνητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου