Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Αλμυρό cheesecake με ντοματίνια και κάπαρη

Υλικά:

3 ντάκους κρίθινους, σπασμένους σε μικρά κομμάτια (σαν ψίχουλα)
2 κουταλιές της σούπας καρύδι χοντροτριμμένο
8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξινομυζήθρα ή κατίκι
3 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη

Για την επικάλυψη: 
20-30 ντοματίνια χοντροαλεσμένα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μπαλσαμικό ξίδι
1 μικρό τσαμπάκι ντοματίνια (για διακόσμηση)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι και το ελαιόλαδο. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι με τη φέτα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα που να αλείφεται. Παίρνουμε μικρά ατομικά φορμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι του τσιζκέικ και τα βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου. Απλώνουμε στη βάση ένα στρώμα από το μείγμα του παξιμαδιού και το πιέζουμε ελαφρά, ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 εκ. Από πάνω απλώνουμε ένα στρώμα από το μείγμα των τυριών και έπειτα βάζουμε για 30-40 λεπτά το τσιζκέικ στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξίδι και δουλεύουμε για 3-4 λεπτά το μείγμα σε δυνατή θερμοκρασία για να καραμελώσει. Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε, το περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και κάπαρη. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη. Τοποθετούμε το τσαμπάκι με τα ντοματίνια και το γλασάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές. Στολίζουμε με αυτό το τσιζκέικ και σερβίρουμε αμέσως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου