Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη

Υλικά:

½ φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
500 γραμμάρια ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
2 χούφτες τοματίνια κομμένα στα δύο (περίπου 10-12)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
100 γραμμάρια κάπαρη σε άλμη
Αλάτι
Πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια και την κάπαρη, την οποία έχουμε στραγγίσει και ξεπλύνει σε ένα σουρωτήρι από την άλμη της. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι της. Διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειάζεται.
Βράζουμε τα ζυμαρικά όπως προτείνει η συσκευασία τους και τα σερβίρουμε σε πιατέλα περιχύνοντας τη σάλτσα από πάνω. Συνοδεύουμε με τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου