Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σαλάτα με καλαμαράκια και κάπαρη

Υλικά:

700 γρ μικρές πατάτες
αλάτι
500 γρ φρέσκα καθαρισμένα καλαμαράκια
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
άσπρο πιπέρι
1 ματσάκι βασιλικό
30 γρ κάπαρη
1 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ πλένουμε τα καλαμαράκια,τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε ροδέλες πάχους 1/2 εκ. περίπου. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3 λεπτά,ανακατεύοντας. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι,τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα φυλάμε σκεπασμένα. Πλένουμε το βασιλικό,τον στεγνώνουμε και αφαιρούμε τα κοτσανάκια. Ξεπλένουμε την κάπαρη,την αφήνουμε να στραγγίξει,τη βάζουμε σε ένα μπολ που το έχουμε προηγουμένως ζεστάνει και τη λιώνουμε με το πιρούνι,φροντίζοντας να μείνουν αρκετά χοντρά κομμάτια. Αναμειγνύουμε το πέστο με το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και την κάπαρη. Προσθέτουμε στο μπολ τα καλαμαράκια και τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα μισά φυλλαράκια του βασιλικού. Αφήνουμε τη σαλάτα να τραβήξει λίγη ώρα,έπειτα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου