Υλικά (για 4 άτομα):
50 γρ. μαϊντανό
25 γρ. κάπαρη
100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τον γαύρο. Αφαιρείτε τα κεφάλια και τα κόκκαλα και χωρίζετε τα ψάρια στη μέση. Πάνω σε κάθε κομμάτι γαύρου βάζετε λίγη κάπαρη και το τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε τα τυλιγμένα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σε τηγάνι, στο οποίο θα έχετε προηγουμένως τσιγαρίσει το σκόρδο σε λάδι. Βάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα ψάρια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, προσθέτετε ένα ποτήρι κρασί και αφήνετε να εξατμισθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου