Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Βραστά λαχανικά με βινεγκρέτ κάπαρης και παρμεζάνας

Υλικά:

8 σπαράγγια
300 γρ. κουνουπίδι ανθοί
300 γρ. μπρόκολο ανθοί
4 μικρές πατάτες, καθαρισμένες
400 γρ. καρότο, καθαρισμένο
400 γρ. κολοκύθι

Για τη βινεγκρέτ:
100 γρ. μουστάρδα dijon
100 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
80 γρ. κάπαρη
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
300 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λαχανικά και κρυώνουμε σε παγωμένο νερό, για να μη χάσουν το ζωντανό χρώμα τους.
Για τη βινεγκρέτ :
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απ' το ελαιόλαδο, σ' ένα blender, και πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε σ' ένα μπόλ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο - λίγο, με τη μορφή κορδονιού, ανακατεύοντας συνεχώς μ΄ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Αλατοπιπερώνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου