Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Υλικά:
  • λαχανικά - 85 γρ. (περίπου 4 φλιτζάνια), ανάμικτα, πράσινα (ρόκα, σπανάκι, σαλάτα, λόλα)
  • ζυμαρικά - 150 γρ. , (ή ολικής άλεσης)
  • ντομάτα - 1/3 φλιτζανιού, λιαστές, ψιλοκομμένες
  • κάπαρη - 2 κ.σ. , στραγγισμένη
  • ξύδι βαλσάμικο - 2 κ.σ.
  • ελαιόλαδο - 1 1/2 κ.σ., έξτρα παρθένο
  • αλάτι - κατά βούληση
  • πιπέρι - φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • γραβιέρα - 2 κ.σ. , φρεσκοκομμένες φλούδες ( ή παρμεζάνα)

Εκτέλεση:


Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό.
Σε μεγάλη σαλατιέρα, αναμιγνύουμε τα ζυμαρικά, τα ανάμικτα πράσινα λαχανικά, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και ακριβώς πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τις φλούδες του τυριού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου