Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ναπολιτάνικα σαντουιτσάκια με μοτσαρέλα και κάπαρη

Υλικά:

8 λεπτές φέτες ψωμί με προζύμι
300 γρ. τυρί μοτσαρέλα
1 κ. σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
1 αβγό μεγάλο
40 ml. γάλα φρέσκο
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
λίγο θυμάρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από το ψυγείο, της αφαιρούμε το νερό και την βάζουμε σε ένα μπολ για μία ώρα να ξεπαγώσει τελείως. Βάζουμε σε ένα μπολ το αβγό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μισό θυμάρι και χτυπάμε με ένα πηρούνι. Μετά από μία ώρα, κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. Φτιάχνουμε τέσσερα σάντουιτς με το ψωμί, τη μοτσαρέλα, τη κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο θυμάρι. Κόβουμε τη κόρα γύρω-γύρω με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα μικρό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, βουτάμε τα σάντουιτς ένα-ένα στο μπολ με το αβγό, φροντίζοντας να πάει το μείγμα παντού. Τηγανίζουμε τα σάντουιτς και από τις δύο πλευρές πρώτα σε δυνατή φωτιά και κατόπιν σε χαμηλή. Αποσύρουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε το κάθε σάντουιτς στα τέσσερα. Σεβίρουμε και τρώμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου