Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τηγανιτή κάπαρη με τοματίνια και βασιλικό και κρέμα μπαλσάμικο

Υλικά:
800 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
200 γραμμάρια κάπαρη
50 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο*
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
20 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και την αφήνετε να ζεσταθεί πολύ καλά.
Προσθέτετε την κάπαρη και την αφήνετε να τηγανιστεί μέχρι να στεγνώσει και στην συνέχεια προσθέτετε την κρέμα μπαλσάμικο, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τοματίνια με το ελαιόλαδο και προσθέτετε την τηγανιτή κάπαρη μαζί με το μπαλσάμικο που έχει μείνει στο τηγάνι.
Προσθέτετε τα φυλλαράκια του βασιλικού, ανακατεύετε και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.

*Η συμπύκνωση του βαλσάμικου ξιδιού. Μπορεί να γίνει και με αργό βράσιμο του ξιδιού στην κατσαρόλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου