Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κάπαρη τουρσί

Πως φτιάχνουμε απλά και γρήγορα κάπαρη τουρσί.
    Υλικά: 250γρ. κάπαρης, 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, 2 φλ. τσαγιού λευκό ξύδι
    Εκτέλεση: Μαζεύουμε την κάπαρη και τα καπαρόφυλλα αν θέλουμε. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.Βάζουμε την κάππαρη σε μπολ και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο και κάποιο βάρος. Συνήθως βάζω ένα μεγάλο βότσαλο, για να βγάλει η κάππαρη τα υγρά της. Μετά από 3-4 ημέρες (τη δοκιμάζουμε για να δούμε αν είναι «ψημένη»), η κάππαρη έχει πια αποκτήσει τη δική της άλμη (τα ζουμιά της μαζί με το αλάτι).Βάζουμε την κάπαρη σε βάζο με λίγη από την άλμη της και συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με λευκό ξύδι. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες εκτός ψυγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου