Η κάπαρη είναι ένα αυτοφυές και ανθεκτικό φυτό, που δίνει πολύτιμα προϊόντα για κατανάλωση (ανθό, φύλλα, αγγουράκια). Στη μεσογειακή διατροφή η κάπαρη κατέχει ξεχωριστή θέση και χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι επίσης γνωστές από την αρχαιότητα. Η Τήνος έχει την καλύτερη ποικιλία κάπαρης. Η εμπορική αξία της κάπαρης είναι αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους τους. Όσο μικρότερα τα άνθη της κάπαρης τόσο μεγαλύτερη η εμπορική της αξία και το αντίστροφο.
Τα καπαρόκουμπα, κατηγοριοποιούνται και πωλούνται βάσει του μεγέθους τους. Η κατηγοριοποίηση είναι η ακόλουθη:
- Non-Pareil (μικρότερα 7 mm)
- Surfines (από 7 έως 8 mm)
- Capucines (από 8 έως 9 mm)
- Capotes (από 9 έως 11 mm)
- Fines (από 11 ως 13 mm)
- Grusas (μεγαλύτερα από 14 mm) ΚΑΠΑΡΗ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου