Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ποιοτική διαβάθμιση κάπαρης

Η κάπαρη είναι ένα αυτοφυές και ανθεκτικό φυτό, που δίνει πολύτιμα προϊόντα για κατανάλωση (ανθό, φύλλα, αγγουράκια). Στη μεσογειακή διατροφή η κάπαρη κατέχει ξεχωριστή θέση και χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι επίσης γνωστές από την αρχαιότητα. Η Τήνος έχει την καλύτερη ποικιλία κάπαρης. Η εμπορική αξία της κάπαρης είναι αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους τους. Όσο μικρότερα τα άνθη της κάπαρης τόσο μεγαλύτερη η εμπορική της αξία και το αντίστροφο.
Τα καπαρόκουμπα, κατηγοριοποιούνται και πωλούνται βάσει του μεγέθους τους. Η κατηγοριοποίηση είναι η ακόλουθη: 
  • Non-Pareil (μικρότερα 7 mm)
  • Surfines (από 7 έως 8 mm)
  • Capucines (από 8 έως 9 mm)
  • Capotes (από 9 έως 11 mm)
  • Fines (από 11 ως 13 mm)
  • Grusas (μεγαλύτερα από 14 mm)                                                                          ΚΑΠΑΡΗ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου