Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κάπαρη και κερκετίνη


Η κερκετίνη είναι ένα βιοφλαβονοειδές που αποτελεί μέρος των φυσικών χρωστικών πολλών φρούτων και λαχανικών.
Η κερκετίνη είναι τόσο ωφέλιμη για την υγεία μας που αξίζει πραγματικά να ασχοληθείτε μαζί της.
Αναλυτικά:
-έχει πανίσχυρη αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
-είναι πολύ καλό φυσικό αντιφλεγμονώδες και μεταξύ άλλων βοηθάει σε περιπτώσεις αρθρίτιδας.
-παρουσιάζει αντιισταμινική/αντιαλλεργική δράση .Ενδείκνυται για πρόληψη αλλεργικών καταστάσεων,άσθματος κλπ.
-υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη.
-προστατεύει τον εγκέφαλο από οξειδωτικό στρες.
-τέλος ειναι πολύ σημαντικό ότι η κερκετίνη αυξάνει πολύ τα επίπεδα ενέργειάς μας και συνιστάται για περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης.
Η πλουσιότερη  πηγή σε κερκετίνη είναι η κάπαρη.
Άλλες καλές πηγές κερκετίνης είναι τα μήλα, το μπρόκολο, το μαύρο τσάι, το κόκκινο κρεμμύδι, τα κράνα και άλλα φρούτα του δάσους, τα εσπεριδοειδή, τα κόκκινα σταφύλια, οι τομάτες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά κ.α.

ΚΑΠΑΡΗ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου