Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η γιορτή της κάπαρης

Η διοργάνωση της «γιορτής της κάπαρης» στην Ποταμιά της Τήνου γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα του καλοκαιριού. Είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια ανάδειξης τοπικού προϊόντος και δίνει λαβή για σκέψεις και προτάσεις.
Η Τήνος έχει την καλύτερη ποικιλία κάπαρης. Η κάπαρη είναι ένα αυτοφυές και ανθεκτικό φυτό, που δίνει πολύτιμα προϊόντα για κατανάλωση (ανθό, φύλλα, αγγουράκια). Στη μεσογειακή διατροφή η κάπαρη κατέχει ξεχωριστή θέση και χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους.
Όπως μαθαίνουμε από τους γνώστες της πλούσιας παραδοσιακής κουζίνας της Τήνου και των Κυκλάδων γενικότερα, η κάπαρη χρησιμοποιείται στις σαλάτες, σε διάφορες σάλτσες, ο αποξηραμένος ανθός γίνεται και σούπα, ενώ αφθονούν και οι προτάσεις των νέων σεφ. Τα γούστα εξελίσσονται και η κάπαρη έχει μπει για τα καλά στις γκουρμέ κουζίνες.
Όπως κάθε χρόνο ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει πολλά διαφορετικά πιάτα με βάση την κάπαρη.
Συγχαρητήρια στον εκπολιτιστικό σύλλογο της Ποταμιάς, στην τοπική κοινότητα Στενής και σε όσους βοήθουν να γίνει με επιτυχία αυτή η εκδήλωση. Τέτοιες εκδηλώσεις προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας και τα τοπικά προϊόντα μας. 

ΚΑΠΑΡΗ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου